Kajsa: Som en dålig far

Jag är lite som en sån. En dålig far alltså. I första inlägget pratade Carro om att bloggen är som vårat lilla barn. Ett kärleksbarn, kan man säga.

Och nog tog jag mitt ansvar! Jag skrev ett långt, fint inlägg om msn-generationen, men sen dalade det. Min besvikelse över förlusten att inte få åka till rockweekend fick plats också, men sen har det inte varit något.
Jag stack. Jag lämnade min post. Jag drog mig undan världen och blev sjuk. Men det är väl ingen ursäkt. Jag svek Carro, jag svek våra fyra läsare, och värst av allt, jag svek mitt barn. Mitt kärleksbarn.

Så skall det inte fortsätta! Den vägen ska jag inte vandra.

Jag måste bara komma på något att prata om.


Med barn kan man lära sig. Man kan se Nannyakuten, Supernanny och femton andra tv-program som handlar om barnuppfostran. Där kan man få nästintill en manual! Gör si, gör så, straffa här, belöna där.

Finns det manualer för bloggar? Visst, jag kan läsa bloggar, jag kan fråga carro, men jag vill ju kunna själv!

Jag ska bli en ansvarsfull pappa igen. Inte sticka, som nåt skolexempel på dålig pappa.

Jag vill inte lämna bloggen, och sen om ett par år kanske den börjar fråga Carro om mig. Kanske fått en plastpappa, vad vet jag, men den vill veta vem jag var. Riktiga pappa. Mamman som var pappa. Det är jag. Bli upphittad av Spårlöst om 20 år. Det ska inte bli jag.

Jag är Kajsa, SUPERPAPPA.


Kajsa: En ålder att döda

Fick reda på att det är 18årsgräns på Rockweekend-tåget. Skit. Jag hatar att vara 17. En sån jäkla mellanålder. Man får inte göra nånting. Varför kan de inte bara lita på en? Att en siffra sätter stopp för så mycket.

Adjö Europe, adjö Thin Lizzy, adjö Alice Cooper. Kom tillbaka nästa år!

Kajsa: Msn-generationen, en tragisk men kärleksfull historia.

Min mamma frågade idag om jag hade pratat något med Rebecca på senaste tiden. Och jag svarade
"Nej, för hon är aldrig inne på msn." som att det vore den mest naturliga orsaken på denna jord.
När jag var liten hade jag en massa kompisar, som jag inte har kontakt med längre. Vad kan det bero på? Jo, min ursäkt är att jag inte har deras msn. Det är en usel ursäkt, men det är sant.


Ska det verkligen vara den avgörande faktorn för om jag har kontakt med min förre detta bästa vän i lågstadiet? Jag tillhör en ny generation. Msn-generationen. En värld fylld med smileys och blinkningar, vibbar och visningsbilder. Och jag älskar det! Msn är en fantastisk uppfinning. Det må vara hjärntvätt, det må vara vana, men det är kärlek.
Vad är väl bättre än att efter en lång och tråkig dag få logga in och prata med fem personer samtidigt, om fem helt olika saker, skicka tre filmer till en och läsa igenom en annans uppsats? Kom igen, det finns inte mycket som klår det.

Förr i världen, om man var intresserad av någon eller träffade en ny och trevlig person, så kanske man bad om vederbörandes telefonnmmer. Inte längre. Nu är det personens msn man ber om. Visst förekommer utbyte av telefonnummer fortfarande, men i huvudsak rör det sig om mailadresser. Hur ska det bli i framtiden? Mina barn? Kommer de att be om telefonnummer? Det är en fascinerande tanke.


Man ska gärna ha en bra mailaddress också. Inget jäkla [email protected], inget sexy_girl_256, inget asskisser74 eller något sånt. Det ska vara bra. Tyvärr blir det allt för ofta förnamn.efternamn. Tråkigt, men det är det enda man kommer undan med. Jag hade en som var kajurr_star förut. Det var inte riktigt okej när man blev 12+. Det värsta var att jag hade den tills jag var 16. Det var mindre lyckat att söka ett seriöst sommarjobb och de bad om ens mailaddress. (Kan ha varit en bidragande orsak till att jag aldrig fick det där jobbet). Jag har fått mycket skit för den addressen, men nu har jag bytt. Nu kan jag stoltsera med min mailaddress när okända människor och föredetta vänner ber om min msn.


RSS 2.0